thumbnail

Круглий стіл з оцінки медичних технологій: прогрес у галузі та «дорожня карта» ОМТ в Україні

Днями за ініціативи МОЗ та  USAID SAFEMed відбувся круглий стіл з оцінки медичних технологій. Від Державного експертного центру до заходу долучилися директор Михайло Бабенко, заступник з клінічних питань Михайло Лобас та керівниця Департаменту ОМТ Ореста Піняжко.

На зустрічі, яка об’єднала понад 110 учасників, присутнім представили оновлену «дорожню карту» відповідно до затвердженої урядом постанови КМУ від 23.12.2020 №1300 та обговорили можливості і наступні кроки розвитку ОМТ в Україні.

Відкрив круглий стіл заступник Міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко.  В своїй доповіді він розказав про прогрес, досягнутий у галузі ОМТ в Україні. Далі перед присутніми виступила Ореста Піняжко. В презентації  «Шлях вперед: Дорожня карта ОМТ для України» вона детально зупинилася на питаннях розвитку цього напряму з перспективи Державного експертного центру.

На заході також виступили Бен Зіннер, директор Управління охорони здоров’я Агентства США з міжнародного розвитку (USAID); Ребекка Колер, керівник проекту «Безпечні та доступні ліки для українців» (SAFEMed), USAID; Антон Войтенко та інші. Модератором круглого столу та відкритої дискусії, яка відбулася в його рамках, була Рабія Кахведжі, старший технічний радник, проект SAFEMed, USAID.

Круглий стіл з ОМТ став платформою для прозорого та відкритого діалогу між усіма зацікавленими сторонами щодо наступних етапів у інституціоналізації ОМТ відповідно до прийнятої постанови урядом. Це, в свою чергу, є запорукою створення незалежної та життєздатної функції ОМТ в Україні.

thumbnail