thumbnail

Михайло Бабенко: Вперше в історії Центру ми стали членом Міжнародної коаліції компетентних органів з регулювання лікарських засобів (ICMRA)

В листі про набуття статусу Асоційованого члена ICMRA, який надійшов на ім’я директора, зазначається, що відповідне рішення прийнято членами коаліції 26 листопада 2021 року після всебічної оцінки Заяви та наданої супровідної інформації.

«Від імені ICMRA, Європейського агентства з лікарських засобів, як Голови ICMRA, Департаменту охорони здоров’я Австралії та Агентства з лікарських засобів та виробів медичного призначення Японії, як заступників Голови, а також усіх наших колег ICMRA, ми дякуємо за ваш інтерес до участі в роботі коаліції ICMRA та вітаємо у якості нового асоційованого члена» – також йдеться у листі до ДЕЦ.

Зауважимо, що, згідно зі Статутом ICMRA, представництво регуляторного органу країни в коаліції відбувається на найвищому рівні. Таким чином, Державний експертний центр МОЗ України в ICMRA представлятиме директор Михайло Бабенко.

«Щиро вітаю колектив Центру і фармацевтичну галузь України з цієї важливою подією. Статус члена найвпливовішій коаліції в сфері обігу лікарських засобів – ще один важливий крок на шляху до міжнародного визнання Центру. Наша співпраця дозволить нам залучатися до прийняття стратегічних регуляторних рішень галузі, сприятиме об’єднанню зусиль в питаннях міжнародної гармонізації, забезпечить обмін досвідом та інформацією. Що свою чергу спрятиме скороченню термінів експертиз і прискоренню доступу пацієнтів до якісних, ефективних та безпечних лікарських засобів, – підкреслив Михайло Бабенко.

Інформацію про членство ДЕЦ оголосять на саміті ICMRA, який відбудеться 1 та 2 грудня. Михайло Бабенко вже отримав запрошення. Разом з ним учасниками цьогорічного засідання високого рівня стануть заступниця директора з питань реєстрації та фармаконагляду Євгенія Ткаченко та керівниця департаменту ОМТ Ореста Піняжко.

Зауважимо, що ICMRA – світовий формат взаємодії керівників компетентних органів у сфері регулювання та обігу лікарських засобів для людини. Коаліція створена в 2012 році на 65-й сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я (World Health Assembly). Серед її головних завдань: сприяти кращому захисту громадського здоров’я шляхом надання можливості керівникам регуляторних органів здійснювати колективне та узгоджене стратегічне управління існуючими та новими міжнародними ініціативами, та їх залучення до вирішення спільних регуляторних питань та викликів, які виникають перед фармацевтичною галуззю світу.

Нагадаємо, це вже другий офіційний статус ДЕЦ серед впливових міжнародних організацій за цей місяць. До цього Центр вже отримав статус Спостерігача ICH.

thumbnail