thumbnail

У Центрі відбувся семінар з ОМТ: поглиблюємо обізнаність ринку для появи ефективних, безпечних та економічно доцільних лікарських засобів

16 квітня у Центрі відбувся семінар-практикум для зацікавлених представників фармацевтичного ринку з питань проведення державної оцінки медичних технологій на лікарські засоби.

Мета навчання – висвітлити методологічні підходи до підготовки виробниками якісного досьє відповідно до нормативних вимог, сприяти реалізації методології ОМТ на практиці, консолідувати зусилля для покриття потреб пацієнтів та галузі охорони здоров’я у тих лікарських засобах, які будуть найбільш клінічно ефективними для подолання захворювань та економічно вигідними для держави.

Курс був присвячений теоретичним та практичним аспектам підготовки досьє лікарського засобу, зокрема в частині загального та клінічного розділів: опис пропозиції, вибір компаратора, схема PICO, аналіз  порівняльної ефективності та безпеки, застосування пошукової стратегії та вибір публікацій, вибір релевантних клінічних точок, інтерпретація отриманих результатів.

У якості спікерів виступили фахівці з багаторічним досвідом у сфері оцінки медичних технологій Центру – керівник  Департаменту ОМТ, кандидат фармацевтичних наук Ореста Піняжко, заступник директора Департаменту Юлія Малишевська та начальник Відділу оцінки клінічної ефективності та безпеки медичних технологій  Департаменту ОМТ Ірина Романенко. Організатор проведення навчання – Агенція методологічної та науково-практичної роботи Центру.

Учасники ознайомилися з основними вимогами до змісту досьє, у тому числі з урахуванням останніх оновлень законодавства з ОМТ, обговорили проблемні питання, що виникають в процесі підготовки матеріалів, отримали від регулятора цінні настанови рекомендації. По завершенню група тримала сертифікати.

Звертаємо, наступний семінар з ОМТ буде присвячений підготовці досьє в частині аналізу економічної доцільності медичної технології та включатиме майстер-клас з фармаекономічного аналізу за моделлю Маркова. Семінар відбудеться 01 травня 2024 року. Відкрита реєстрація, тож запрошуємо всіх бажаючих: https://www.dec.gov.ua/materials/omt-instrument-oczinky-czinnosti-medychnyh-tehnologij-v-chastyni-analizu-ekonomichnoyi-doczilnosti-medychnyh-tehnologij/

thumbnail