thumbnail

Україна поглиблює співпрацю з європейськими регуляторами: делегація Центру взяла участь у 116-му засіданні Голів агенцій лікарських засобів (НМА)

Делегація Державного експертного Центру взяла участь у 116-му засіданні Голів агенцій лікарських засобів (НМА). Зустріч відбулася 19 квітня у Брюсселі (Бельгія) під час президентства Бельгії в Європейському Союзі.

Захід зібрав представників високого рівня з ключових інституцій у сфері охорони здоров’я ЄС, щоб сприяти діалогу та розв’язанню спільних проблем.

До складу української делегації увійшли директор Центру Михайло Бабенко, заступниця директора з питань реєстрації та фармаконагляду Євгенія Ішкова та начальниця управління забезпечення якості та євроінтеграції Ольга Садовнича.

На засіданні були представлені звіти про роботу Європейської Комісії, Європейської агенції з лікарських засобів (EMA) та керівної групи HMA.

Обговорювалося впровадження оновленого законодавства щодо клінічних випробувань та обов’язкового використання інформаційної системи для клінічних випробувань CTIS.

На порядку денному також було обговорення розвитку експертного потенціалу в агенціях з лікарських засобів у ЄС. Агенція з лікарських засобів та медичних виробів Словенії є координатором відповідного проєкту спільних дій IncreaseNET, а Центр – одним з 29 бенефіціарів цього проєкту.

В рамках відрядження делегація Центру провела коротку зустріч з керівником бельгійської агенції з лікарських засобів та медичної продукції Hugues Malonne. Михайло Бабенко висловив подяку за запрошення на фахову зустріч високого рівня, чудову організацію та насичену програму.

Поглиблення співпраці з європейськими агенціями з лікарських засобів надає Україні можливість швидко отримувати найновішу інформацію про зміни у законодавстві та ініціативах, що відбуваються у ЄС, і є орієнтиром для подальшого розвитку.

thumbnail