thumbnail

Відбулася зустріч директора Центру Михайла Бабенка та його заступниці з питань реєстрації та фармаконагляду Євгенії Ткаченко з Головою правління Союзу споживачів медичних послуг, лікарських засобів та виробів медичного призначення Владиславом Онищенко.

Мета – налагодження конструктивного діалогу та обговорення питань, пов’язаних з інтересами споживачів лікарських засобів.

Під час дискусії, яка проходила в позитивній і дружній атмосфері, сторони зокрема торкнулись проблеми масового самолікування в країні, питань віднесення лікарських засобів до категорії безрецептурних та необхідності удосконалення законодавства з питань реклами лікарських засобів та критеріїв заборони рекламування ліків.

Владислав Онищенко наголосив про відсутність дієвого і фахового контролю за рекламою ліків і харчових добавок та обґрунтував необхідність передачі функцій контролю за рекламою лікарських засобів фахівцям.

Михайло Бабенко поінформував про початок реалізації Закону України 2519-VIII та перспективи забезпечення вільного доступу до результатів доклінічного вивчення та клінічних випробувань медикаментів.

Сторони обговорили подальші кроки в піднятих питаннях і домовилися, що такі зустрічі з представниками споживачів медичних послуг і лікарських засобів будуть регулярними.

thumbnail