thumbnail

Центр посилює співпрацю з Португалією у напрямку ОМТ

Центр посилює співпрацю з Португалією у напрямку ОМТ

Посилення співпраці та взаємообмін досвідом у сфері ОМТ з Португалією – фахівці Центру представили Україну під час конференції «Advanced Therapies Europe» та ознайомилися з роботою національного регулятора Португалії INFARMED.

Заступник директора ДЕЦ з клінічних питань Михайло Лобас та директор Департаменту ОМТ та раціональної фармакотерапії Ореста Піняжко днями завершили робочий візит до м.Ешторіл (Португалія).

На запрошення організації Phacilitate наші фахівці долучилися до конференції щодо лікарських засобів передової терапії «AdvancedTherapiesEurope». Під час заходу Ореста Піняжко виступила у якості модератора панельної секції та дискусії, присвяченій питанням нових нормативних документів щодо спільної ОМТ у ЄС.

Представники Центру ознайомилися з напрямами клінічних випробувань лікарських засобів передової терапії та досвідом ОМТ, розглянули перспективи впровадження ОМТ для інших медичних технологій відповідно до дорожньої карти та етапів інституціоналізації процесу оцінки медичних технологій в Україні.

Також в рамках візиту Михайло Лобас та Ореста Піняжко зустрілися з Президентом виконавчої ради Національного органу щодо лікарських засобів і товарів медичного призначення INFARMED Руі Сантосом та ознайомилися з роботою регулятора – досвідом проведення клінічних випробувань, реєстрації, кращими практиками ОМТ.

Сторони обговорили потенційні теми для співпраці, у тому числі щодо євроінтеграції.

Іноземні партнери високо оцінили напрацювання України щодо реалізації впровадження інструменту ОМТ та досвід взаємодії із EUnetHTA.

У рамках візиту досягнуто домовленостей щодо посилення співробітництва та взаємообміну досвідом у сфері ОМТ. Співпраця сприятиме подальшому етапу інституціоналізації ОМТ в Україні відповідно до кращих міжнародних практик та дасть можливість нарощувати експертний потенціал фахівців з цього напрямку.

thumbnail