thumbnail

Від безперервного професійного розвитку працівників сфери охорони здоровʼя залежить якість медичної допомоги, – інтерв’ю Олександра Гудзенка виданню The Pharma Media

У 2023 році Державний експертний центр МОЗ України став провайдером системи безперервного професійного розвитку (БПР) лікарів та фармацевтів. Про своє місце у системі БПР, про те, як навчання впродовж всього життя розвиває якість медичної допомоги та допомагає кар’єрному зростанню керівник Агенції методологічної та науково-практичної роботи , доктор фармацевтичних наук, професор, Заслужений працівник охорони здоров’я України Олександр ГУДЗЕНКО розповів в інтерв’ю The Pharma Media https://thepharma.media/uk/business/34588-oleksandr-gudzenko-vid-bezperervnogo-profesiinogo-rozvitku-pracivnikiv-sferi-oxoroni-zdorovya-zalezit-yakist-medicnoyi-dopomogi-08042024

Головні тези:

  • ДЕЦ є єдиним в Україні провайдером, який може запропонувати програми БПР-семінарів для лікарів та фармацевтів за всіма напрямками діяльності як першоджерело. І не просто як першоджерело. За свою більш ніж тридцятирічну історію Центр напрацював ще й унікальний досвід.
  • Роботодавці прагнуть залучати висококваліфікованих фахівців. І безперервний професійний розвиток дозволяє виокремити себе з-поміж інших професіоналів.
  • Все більшого поширення набувають нові професії. Лише минулого року з’явилися такі спеціалізації, як професіонал з фармаконагляду, професіонал з клінічних випробовувань, професіонал з оцінки медичних технологій. Це означає, що у міру зростання потреб у нових спеціалістах, безперервний професійний розвиток стає все більш важливим.
  • Безперервний професійний розвиток сприяє формуванню мислення, спрямованого на навчання впродовж усього життя, заохочуючи професіоналів в системі охорони здоров’я постійно розвивати свої навички та адаптуватися до нових викликів. Не можу не згадати у цьому зв’язку відоме висловлювання Ейнштейна: “Освіта – це не заучування фактів, а тренування розуму, щоб мислити”.
  • Від безперервного професійного розвитку працівників сфери охорони здоровʼя значною мірою залежить якість медичної допомоги. Тож, у рамках БПР пропонуються різноманітні тематики для навчання, щоб кожен фахівець міг знайти той профіль, який підходить йому найкраще. Тому, я запрошую: приходьте, беріть участь у наших семінарах, навчаннях, отримуйте бали та сертифікати – вони обов’язково стануть важливою віхою у вашому професійному портфоліо.

Чекаємо на БПР-навчаннях в ДЕЦ! Більше детально про програми та найближчі заходи на спеціальній сторінці: https://bpr.dec.gov.ua/events/326/

thumbnail