thumbnail

Знайомимо зі спікерами Центру фармацевтичного форуму «ФАРМА@ФОКУС НА ПАЦІЄНТА 2024. ФАРМАКОНАГЛЯД»

07 березня 2024 року у Києві відбудеться форум з фармаконагляду. Організатори: ДП «Державний експертний центр МОЗ України» у співпраці з ТОВ «УкрКомЕкспо».

Інформаційні партнери: Головний інформаційний партнер: «Щотижневик Аптека», інформаційний партнер: «The Pharma Media».

Під час Форуму з презентаціями та доповідями виступлять наступні спікери від ДЕЦ:

Євгенія ІШКОВА (Ткаченко) – заступник директора Центру з питань реєстрації та фармаконагляду, кандидат фармацевтичних наук.

Має більше 15 років досвіду у сфері управління і організації процесів у фармацевтичній галузі.

Неодноразовий учасник провідних тематичних заходів у сфері медицини та фармації, науково-практичних-конференцій та семінарів, у т.ч. з міжнародною участю.

Ініціатор та Голова робочої групи з питань розробки та впровадження в Україні нового професійного стандарту «Професіонал з фармаконагляду».

Тетяна БАШКАТОВА – директор Департаменту фармаконагляду Центру.

Має більш ніж 15-ти річний досвід роботи в фармаконагляді, на посадах від експерта до директора департаменту.

Брала безпосередню участь в розробці Порядку здійснення фармаконагляду (наказ МОЗ №898) та Дорожньої карти з впровадження вакцинації проти COVID-19 в Україні, створенні АІСФ (Автоматизованої інформаційної системи фармаконагляду), та вживає заходів для її популяризації серед медичних, фармацевтичних працівників та пацієнтів.

Має сертифікати про участь у тренінгах ВООЗ щодо післяреєстраційного нагляду за безпекою лікарських засобів, вакцин, встановлення причинно-наслідкового взаємозв’язку застосування лікарського засобу та виникнення небажаних явищ, холодового ланцюга.

Євгенія СКОРИК – начальник Управління експертизи матеріалів з безпеки лікарських засобів Центру.

Має майже 5-річний досвід у проведенні спеціалізованої експертизи матеріалів з безпеки лікарських засобів від посади експерта до начальника управління.

Бере активну участь у розробці нормативних документів та імплементації міжнародних стандартів і законодавства ЄС у напрямку здійснення спеціалізованої експертизи матеріалів реєстраційного досьє та надання рекомендацій щодо можливості реєстрації, перереєстрації лікарських засобів та внесення змін до матеріалів реєстраційного досьє з точки зору безпеки лікарських засобів.

Учасниця тематичних семінарів та тренінгів ЄМА і ВООЗ.

Марина ЛЬОРИНЕЦЬ – начальник відділу моніторингу і менеджменту інформації з безпеки та оцінки періодично оновлюваних звітів з безпеки ДЕЦ.

Досвід роботи у фармаконагляді – 7 років. Пройшла шлях від експерта до начальника відділу.

Активний учасник робочої групи з оновлення законодавства з питань фармаконагляду,

Брала участь у доопрацюванні системи АІСФ в розділі формуванню сигналу.

Марія НЕСТЕРЧУК – начальник відділу аудиту системи фармаконагляду заявників Центру. Має більш як 7- річний досвід роботи лікарем і вже більше 7-ми років працює у ДП «Державний експертний центр МОЗ України». Є сертифікованим спеціалістом відповідно до вимог і положень міжнародних стандартів ISO 9001:2015 «Системи управління якістю» та ISO 19011:2018 «Настанови щодо проведення аудитів систем управління». Бере активну участь у розробці та оновленні нормативних документів та імплементації міжнародних стандартів і законодавства ЄС у сфері фармаконагляду. Учасниця науково-практичних конференцій та семінарів, у т.ч. за міжнародною участю (EMA, FDA, MHRA, Health Canada).

Оксана ГЛУЩЕНКО – експерт  відділу аудиту системи фармаконагляду заявників Центру. Має більш як 10 – річний досвід роботи у галузі фармації, та 3-річний досвід роботи в сфері фармаконагляду. Сертифікований спеціаліст відповідно до вимог і положень міжнародних стандартів ISO 9001:2015 «Системи управління якістю» та ISO 19011:2018 «Настанови щодо проведення аудитів систем управління». Учасниця тематичних семінарів та тренінгів ЄМА, FDA, MHRA, Health Canada.

thumbnail